Divendres, 16 de novembre de 2018

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

HEM DE DIR PROU
25 de maig de 2012

Aquets dies es noticia la intervenció de BANKIA per part de l'estat espanyol, fet que en aquest cas concret feia dies s'en parlaba dins el context de crisis financera que estem patint.

Es però del tot inacceptable que s'hagi fet de la manera com s'ha fet; em pregunto perquè quan una entitat financera fa fallida ha de ser salvada amb diners de tots el contribuents. Si s'ha de fer així demano que el tracte sigui igual per a tots. Tots recordem la recent reestructuració de les caixes d'estalvi catalanes (així ho van anomenar, però realment les seves intencions era fer-les desaparèixer) però, vet ho aquí, que en aquest cas els grans banquers espanyols i el Banc d'Espanya al capdavant van dir NO varen dir: primer les posarem a totes en un mateix cistell (no fos que alguna s'esgarriés) i després que paguin un préstec (FROB) i a més a més un tipus d'interès alt.

Tot plegat no em sorprèn perquè des de fa 300 anys que rebem aquest tracte del nostres veïns espanyols i anem aguantant..No podem dir que no estem avisats; al Marqués de Villalpando ja li va ordenar el seu rei" tienes que conseguir el efecto sin que se note el cuidado" i ben cert que van aprendre la lliçó fins avui... naturalment amb l'entusiasta i inestimable col·laboració de més d'un dirigent bancari català, lladre,cara dura ( per dir-ho suau) i botifler com no podia ser d'una altra manera.

Hem de dir prou. Estem sent ultratjats, saquejats i vexats; fins quant és el moment de donar el cop de puny sobre la taula i dir PROU i reempendre tots sols el cami que ens van tallar fa 300 anys?

Secretari General del Partit Republicà Català
Josep Boladeras i Font
Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2018)