Divendres, 16 de novembre de 2018

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

QUè HI FEM A EUROPA?
18 de maig de 2014
Catalunya a Europa?

El diumenge 25 de maig uns quants milions d'europeus estan cridats a les urnes per tal d'escollir aquells diputats que els representaran al Parlament europeu. Segons totes les dades que ens arriben l'entusiasme per a participar-hi està sota mínims. Pocs veuen que amb el seu vot quelcom d'important pugui esdevenir en aquesta Europa rampant i llunyana on tenen més importància les maniobres financeres que les persones.

El ciutadà senzill que, si bé està interessat en com es projecta el seu futur i els dels seus, mira amb ulls escèptics tota aquesta parafernàlia que al seus parer està sobredimensionada comparant els resultats que se n'esdevenen. Al ciutadà mitjà el preocupen els resultats d'unes polítiques que cada dia veu més allunyades i incapaces de resoldre els problemes quotidians. Però, això sí, cada dia és més conscient del cost que tot plegat li pressuposa i cada dia que passa, tanmateix, creix l'euroescepticisme.

De Catalunya estant hom sempre ha cregut que Europa ajudarà els catalans a sortir de l'atzucac on està situada i que un cop els catalans hagin decidit el seu futur, un futur allunyat de les cadenes que els lliguen a un dels estats més corruptes i inútils que s'estenen per la capa de la terra, Europa els acollirà amb els braços estesos i començarà una nova primavera.

Si això fos així no s'acaba d'entendre el perquè no s'ha fet cas a les recomanacions assenyades i lúcides de l'Assemblea Nacional Catalana i no s'ha pogut formar una candidatura àmplia de tot el ventall sobiranista per tal de treure el màxim nombre de diputats i al mateix temps barrar el pas a les forces neofranquistes i/o unionistes que malden per esborrar Catalunya del mapa. Potser algun partit ha volgut aprofitar aquestes eleccions per mesurar les seves forces i veure si els resultats que els donen les enquestes es compleixen. Crec que, si aquest fos el cas, s'han equivocat i han fet un mal servei al país. Catalunya ha de jugar fort i no pot cedir a la temptació d'experiments. Han prevalgut més els interessos de certes capelletes que als del país? El temps que posa les coses al seu lloc ens ho dirà més aviat o més tard.

Agustí Soler i Regàs
Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2018)