Divendres, 16 de novembre de 2018

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

EL PROJECTE DE MADRID: LA PROVOCACIó
3 de desembre de 2014
Torres-Dulce, Fiscal General

El proppassat dia 19 i atès que els membres de la Fiscalia de Catalunya van concloure que imputar cap delicte al president català i altres membres del govern era jurídicament inconsistent, el Fiscal General de Madrid ha agafat el tema a les seves mans per dur-ho a terme.

I així ha estat, el senyor Torres-Dulce, Fiscal General, amb el suport dels seus subordinats –quina altra cosa podien fer- es querellarà contra el president català Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Els delicte que se’ls imputarà són prevaricació, malversació, desobediència i usurpació de funcions per l'organització del 9-N.
Mentre, el Cap de l’Estat Major de l’Exèrcit espanyol compara la situació actual amb la del 1898 on Espanya va perdre la colònia de Cuba però a la vegada amenaça subtilment amb la força de les armes tot i matisar que ara no procedeix.

Doncs bé, tanta provocació de la metròpoli te, al meu parer, un objectiu ben clar; Espanya, quan Catalunya ha intentat recuperar la seva llibertat, s’hi ha enfrontat amb les armes sense gens de manies. Ara –i aquesta és la meva conclusió- estan provocant-nos fins l’extenuació per aconseguir dur-nos al seu terreny: el de la violència.

I aquí és on hem de ser prudents i no caure en el parany; la nostra guerra ha de ser més gandhiana que no pas violenta. Si entrem a l’espiral de la violència hem perdut. Si ens mantenim en la força de la raó, hem guanyat.

Pere Vinyeta i Obiols
Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2018)