Divendres, 16 de novembre de 2018

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

HOMENATGE I RECORD ALS AFUSELLATS DEL CAMP DE LA BOTA
14 de desembre de 2014
La Rosa, filla
de l’Agustí
Soler, un dels
afusellats per
la dictadura al
Camp de la
Bota

Aquest diumenge, 14 de desembre, a les dotze del migdia ha tingut lloc davant el monument Fraternitat (a la plaça del Fòrum de Barcelona) l'acte del 75è aniversari dels assassinats al Camp de la Bota pel règim franquista.

L'acte ha comptat amb l'emotiva presència de Rosa Soler que als seus 87 anys, amb una breu intervenció ha deixat palès que manté ben viu el record del seu pare, Agustí Soler i Fosas, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, d'ERC, vilment afusellat al Camp de la Bota. També, a més a més d'unes breus intervencions del president del Memorial Democràtic Jordi Palou-Loverdos, del regidor de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i dels consellers Neus Munté i Boi Ruiz, ha dirigit una emotiva al•locució en Pere Fortuny, president de l'Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya i fill de l'alcalde de Mollet, d'ERC, afusellat pels franquistes. Fortuny ha reclamat un cop més que es faci justícia, que s'anul•lin els processos en què es van condemnar milers de catalans, començant pel president Lluís Companys, i es rehabiliti d'una vegada per sempre el seu nom.

El Partit Republicà Català també hi ha fet acte de presència (com CIU i ICV) i s'ha adherit a l'acte, amb Agustí Soler en representació de tots els seus adherits i simpatitzants. Alguns dels assistents, però, han mostrat la seva estranyesa davant l'absència de cap representant d'ERC, partit que precisament fou el qui tingué el nombre més alt de militants afusellats al Camp de la Bota tal com ha recordat a l'auditori l'historiador Joan Corbalan en una interessant i breu narració dels fets ocorreguts entre els anys 1939 i 1952 en aquest indret. Què ha passat amb ERC? Oblit, descoordinació, desinterès? Creiem que cal alguna explicació plausible. Si més no per respecte als que hi deixaren la vida.

Partit Republicà Català
Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2018)