Divendres, 16 de novembre de 2018

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

EL SOBIRANISME MALLORQUí SURT AL CARRER EN DEFENSA DEL DRET DE DECIDIR ALS PAïSOS CATALANS
31 de desembre de 2014
VilaWeb

L'ex-president Soler ha assistit a la manifestació, que ha agrupat unes tres mil persones

El sobiranisme mallorquí s'ha manifestat aquest vespre, com és tradicional la vigília de la Diada de Mallorca. Amb el lema «Els Països Catalans decidim autodeterminació», uns tres mil manifestants han respost a la crida a sortir als carrers de Palma de la plataforma 31-D per reivindicar el dret de decidir dels catalans. Entre els assistents, també hi havia l'ex-president del govern balear, Cristòfol Soler (PP). La marxa ha arrencat a quarts de set del vespre del passeig del Born de Palma i ha anat fins a la plaça del Tub.

A més de la pancarta que encapçalava la marxa, ERC també ha dut la seva, amb el lema «Un nou estat en construcció», acompanyada d'una estelada gegant. Un segon bloc de la manifestació estava integrat per l'Esquerra Independentista de Mallorca, que lluien una tercera pancarta amb el lema «Desobeïm. Per uns Països Catalans socialistes i feministes». Durant la marxa també s'hi ha desplagat una pancarta en defensa de l'educació pública.

La protesta ha acabat amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'escriptora Lucia Pietrelli, que enguany era en vers, amb un bon nombre de crítiques a l'actualitat política, lingüística i social de les Illes.

Amb la manifestació ha culminat un farcida agenda d'actes que van començar fa més d'una setmana per commemorar la festa de l'estendard.

La plataforma 31-D és l'encarregada d'organitzar cada 30 de desembre la manifestació unitària de la Diada. En formen part l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Esquerra Republicana, Grup Blanquerna, Iniciativa Verds, PSM-Entesa, JEN-PSM, JERC, STEI-i i Ateneu Pere Mascaró.

Aquest vespre mateix hi ha prevists més actes. Per exemple, a Santa Margalida hi haurà una glosada a càrrec de Mateu Matas 'Xurí' i Llorenç Cloquell, a les 20.30. I, en acabat, es farà una xocolatada popular.

A la mateixa hora a la plaça del Bisbe Berenguer de Palou, hi actuaran els grups Arreu, Per Força i Xarxa i també hi haurà música a càrrec de diversos disc-jòqueis.

Vicent Partal (Vilaweb, 31-12-14)
Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2018)