Divendres, 16 de novembre de 2018

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

TORNAREM A GUANYAR
16 de setembre de 2012

Aquest dimarts onze de setembre arreu dels carrers i de les places de les viles i ciutats del Principat de Catalunya ressonaven les paraules del president màrtir Lluís Companys pronunciades un cop alliberat del seu empresonament del Penal del Puerto de Santa Maria després de les eleccions del febrer del 1936: "Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a guanyar". Paraules que també planen arreu del llarg i ample de tota la nació catalana.

Dos milions de catalans als carrers de Barcelona es manifestaven i mostraven al món el seu desig irrenunciable de poder viure en una pàtria lliure i plena; una pàtria fora del govern de forces estrangeres que, sis-cents quilòmetres enllà, malden per fer-nos desaparèixer de la història. Fa molts anys que els catalans han i hem lluitat per a arribar a assolir la nostra anhelada llibertat i aquest desig ja no té aturador; aquella llibertat que sabem podran gaudir per sempre més els nostres fills, els nostres néts i tots aquells que vindran i s'arrelaran, per compartir ja per sempre més una plena llibertat fins a la fi dels temps.

Sabem, però, que no serà fàcil. No som ingenus i la història ja ens ha alliçonat prou. Sabem que, des de Madrid estant, des del més profund de la caverna, des d'un govern reaccionari -estendard del caciquisme més refractari-, amb el suport desesperat dels botiflers de casa nostra, ha començat la campanya de la por, del menyspreu, de l'amenaça... però res ens aturarà. El poble català ho va deixar ben clar aquest onze de setembre i ja no acceptarà ni més enganys, ni més dilacions, ni més vilipendis ni més amenaces. Si parléssim en termes automobilístics podríem dir que ha posat la primera i ja res no l'aturarà.

Sonen doncs profètiques, setanta-sis anys després, les paraules del president Lluís Companys -també fundador del Partit Republicà Català- en tornar a la seva estimada Catalunya aquell febrer del 1936 i la ciutadania ja les ha fet plenament seves sabent que si bé tornarem a lluitar i tornarem a sofrir , sobretot i finalment: tornarem a guanyar.

President del Partit Republicà Català
Agustí Soler i Regàs
Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2018)