Dissabte, 21 d'octubre de 2017

Partit Republicà Català
Adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

EDITORIAL
EL PARTIT
MUNICIPIS
ARTICLES
COMUNICATS
NOTÍCIES
ARTICULISTES
AMB ELS DINERS DE TOTS
23 de gener de 2017
El Nacional.cat

Aquest matí, la Mònica Terribas començava el seu programa a Catalunya Ràdio preguntant-se si havia de ser extraordinari que un delegat del Govern fes bé la seva feina. I és que l’article de Carlos Dávila a Esdiario, del que ahir se’n feia ressò en primícia El Nacional i després tota una sèrie de mitjans, ha aixecat molta polseguera.

L’article posa de manifest el creixent nerviosisme a Madrid en relació a les activitats i el desplegament internacional del veritable “Ministeri” d’Exteriors català, dirigit amb gran eficiència i visió estratègica pel Conseller Raül Romeva, en aquest Govern hiperactiu del Vicepresident Junqueras i el President Puigdemont.

Seguint els arguments de Terribas, no hauria de ser notícia que Catalunya defensi els seus interessos nacionals de forma eficaç a l’exterior, ni que per fer-ho no dubti a parlar amb tots els interlocutors possibles, en tots els escenaris possibles i a tots els països possibles. Aquesta és una part de la feina que desenvolupem, dia a dia, el personal d’Exteriors arreu del món. Perquè la nostra feina és generar simpaties per al nostre país, allà on anem. I ho fem molt bé. No ho dic jo; ho diu el CNI.

Però això no significa que tinguem res en contra d’Espanya, ans al contrari. Catalunya és l’únic lloc d’Espanya on hi ha una oposició real i vertebrada al Govern del Partido Popular. Catalunya és l’únic lloc on la societat civil i la classe política han vertebrat, amb els anys, un procés il·lusionant i una alternativa de futur; un projecte positiu, cívic, democràtic, de construcció d’un nou país millor que l’actual, on els nostres fills podran viure-hi millor que nosaltres. I aquesta és la veritable novetat en una Espanya que ha perdut la il·lusió perquè, malgrat provar-ho tot, han acabat guanyant-hi un altre cop els de sempre, amb tot el que això comporta, presumptament.

El que sí que és preocupant és que el CNI, amb els diners de tots els espanyols, i per tant també dels catalans, es dediqui a espiar les activitats d’un Govern amic i germà, com és el Govern de Catalunya, representant legal de l’Estat al nostre país. Un Govern amb una legitimitat democràtica indiscutible, i amb una legitimitat històrica anterior a la Constitució espanyola i que emana de les tradicions i de les Institucions de la Catalunya sobirana de l’Edat Mitjana.

Si això passés a Baviera, o a Flandes, o al Quebec, o a Saxònia, d’altres països o Länder que tenen serveis exteriors propis i eficients, l’escàndol seria màxim. Perquè Catalunya no és Corea del Nord. Catalunya és un país democràtic i pròsper en un lloc estratègic de la Mediterrània Occidental, i una de les nacions deganes d’Europa, fundada fa més de mil anys per un rei francoalemany. Catalunya, i els seus ciutadans, i els seus contribuents, es mereixen, ens mereixem, el respecte de les Institucions de l’Estat espanyol.

I és aquesta manca de respecte continuada, d’aquells que ja no ens consideren part del seu Estat i per això ens espien, i ordenen que se’ns espiï, el que durà aquest país, de manera gairebé segura, a les portes d’una propera independència. Perquè ja n’hi ha prou, de tot plegat.

Delegat del Govern de Catalunya a Àustria
Adam Casals
Escriure'ns un missatge © Partit Republicà Català (2017)